Avatar

Vadå för...

av Seawolf @, torsdag, maj 27, 2010, 21:05 (5104 dagar sedan) @ Tomas E

...båtar?
Vis ser på ett antal olika Elan 333 i lite olika pris- och skick.
I Skandinavien är marknadspriset för begagnade runt 850 kkr, i Kroatien 4-500 kkr plus moms. Det är min kompis som är i bytartankar, och han vill ha sällskap och stöd, så att inte några känslor fördunkar råa fakta.

Elan 333 är en utmärkt seglare, lagom stor att segla och bo i i svenska skärgårdar, den har hög byggkvalitet (byggd enligt Lloyds, vilket bl.a. innebär att man som försäkringstagare har rätt att kräva att en reparation skall följa Lloyds reparationsspecifikationer), den är i enkellaminat. Samma basfakta gäller även Elan 37, men den är lika stor som kompisens nuvarande båt, (alltså för stor) och är inte med på shoppinglistan. (Många senare Elaner är designade för chartersegling och är sämre seglare).

Så nu under några dagar utsätter vi ett antal Elan 333 för svårartad kölruskning. Dagens exemplar uppvisade bl.a. en tidigare troligen dålig grundstötningsreparation, samt en ny smäll som charterägaren (juste kille) inte själv verkade medveten om....Intet akut eller oåterkalleligt (enkellaminat är ett ärligt material), men medför att vårt värde minskas med c:a 60 kkr för köldemontering och korrekt reparation.

Annars kan nämnas att vi besett exteriört 8 av de 12 Bavaria 42 Match som hade kölproblem, samt ett fullkomligt förkrossande stort antal Bavarior för charter. Summa antal Bavaria är ungefär 2:1 mot summan av ALLA andra. Min prognos är att begagnade f.d. charterbavarior över 40 fot i Medelhavet kommer om 10 år att vara gratis. Om man inte kan få igång kineserna på chartersegling förstås..... Hmmm, kanske en ide?

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum