Avatar

ELAN 333-kort resume

av Seawolf @, söndag, maj 30, 2010, 14:53 (5101 dagar sedan) @ Seawolf

Av de tre charterbåtar vi såg på var alla i relativt OK skick rent tekniskt. Saker funkade. Alla hade Yanmar med rak axel, och de varken rök, lät eller skapade oljefilm på vattent vid kallstart. Trots mellan 2000-3000 timmars gångtid. Ett av exemplaren var däremot undermåligt reparerad efter en grundstötning. Det upptäckte vi med att det fanns en antydan till saltfukt vid en liten hårfin spricka invid en bottenbalk, där kölbakkanten finns. (Typiskt när man plastar fast bottenbalkarna efter en smäll utan att minutiöst slipa bort allt krossat laminat i själva skrovlaminatet.) Sen visade vi ägaren skador från smällen som aldrig lagats, för de satt lurigt till. Å andra sidan kan man med överblickbara resurser åtgärda sånt till fullgott resultat. (enkellaminatbåt)

Men det som dessvärre var sämst med båtarna var å ena sidan det kraftiga ytslitaget på inredningen, även om några var lite bättrade. Kan kanske åtgärdas med en hel del timmar och kärlek. Men framförallt det sunkiga intryck de gav genom åratal av slagvatten med lite diesel och oljor som skvimpat omkring vid stark krängning. Det är tveksamt hur man gör för att eliminera sånt...

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum