ta ta ta ...

av Walter Mitty, tisdag, juni 01, 2010, 18:09 (5096 dagar sedan) @ Gunnar S

från de akustiska modemen låg snarae på 1 kbit/s, eller under.

100 kbit/s är inte så illa som man kan tro i dessa inflationstider, får du det som user data är det faktiskt mer än vad de flesta har på sin arbetsplats (fast LAN osv).

Kör du med USB-modem (som är väldigt bra på många sätt, enkelt at flytta och så) så är det effektbegränsat. Nu komemr jag inte ihåg så där på rak arm, men har för mig att USB 2.0 ligger på 2.5 W.
Verkningsgraden hos slutsteget är nog som bäst 25%, så du får ut max ca 0.5 W. (i praktiken är det nog inte så mycket). Förvisso mycket mer än vad som används i många andra mobilsystem, men de är planerade för de låga effekterna, med tätare cellplanering.

Antenngain är nog lågt med tanke på stickan dimensioner och våglängden. Räkna med -6 dB som bäst. I kompensation fås lite bättre vågutbredning på 450 än på 2 GHz, men det har nog Net.1 räknat in minst en gång.
Försöka med att sätta USB-stickan i ett "antennarrangemang"? Då blir det stort! Pringles-burken duger inte alls på 450 MHz.

Det finns en paradox med Net.1: de har så låg kapacitet (låg kanaler på 450 MHz) att det ger bra datahastighet så länge som det är få användare i nätet. Om det blir populärt sjunker datahastigheten.
Så skaffar du Net.1 och är nöjd, är det nog bäst att inte berätta så mycket om det.

Det finns många som använt Net.1 och som har varit mycket nöjda.

För egen del kör jag med 3 (tre), det senaste modemet jag har skall klara 14 Mbit/s, hitintills har jag på flera ställen fått mer än 10, mer än så är nog svårt att få med tanke på hur hspa fungerar.

Walter
alltid i snabba filen


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum