Avatar

ta ta ta ...

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, tisdag, juni 01, 2010, 22:03 (5097 dagar sedan) @ Walter Mitty

från de akustiska modemen låg snarae på 1 kbit/s, eller under.

De akustiska modemen kommunicerade nästan undantagslöst med 300 baud upp och ned. Jag vet, jag har på den gamla goda tiden (slutet av 70-talet) konstruerat sådana. Som utmanade Telemonopolet. Det fanns en lucka som möjligjorde akustisk kommunikation. Egentligen helt idiotiskt men för exempelvis dagligvaruhandeln som började affektuera (tror de kallade det så, när de lästa av hylletiketter maskinellt, antalet varor manuellt och sedan kommunicerade resultatet upp mot stordatormiljön på centrallagret för att få leveranser av varor nästa dag) med Micronics handterminaler blev det orimligt dyrt med Verkets lösning. Nåväl det hela fungerade alldeles utmärkt och ICA och Danska Konsum, FDB, blev våra största kunder. Lite Klondykestämning och mycket kul.

Vad gäller det man hör vid uppkoppling, tatatatatattrtrrlr, så är sannolikheten mycket stor att det är handskakningsförfarandet vid själva etableringen av dataförbindelsen man lysssnar till. Den har inget att göra med själva datatrafiken och handlar om andra frekvenser. Datatrafiken är onjutbar, i alla fall om man är en gnutta musikalisk.

När det gäller ICE´s teknik kan det vara bra att veta att om det blir riktigt populärt så räcker tekniken inte till för de hastigheter leverantören utlovar.

Fast jag skulle nog prova ICE i alla fall, risken att det blir riktigt populärt är ju minimal.

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum