Eagle

av Walter Mitty, torsdag, juni 10, 2010, 07:29 (5087 dagar sedan) @ Peter K

Om man får för sig att köpa en plotter till nya båten, ska man köpa en lågpris-Eagle istället? Var på Erlandssons idag och ställde dumma plotterfrågor till en säljare, verkar vara en enkel och pålitlig plotter. Eller finns det bättre grejor i lågprissegmentet?

Peter, det beror ju på vad du vill ha!
storlek
snbbhet (vid kartbyta, zoom)
visa sattelitfoton, extra kartinformation, "3D"
visa annan info som AIS, lod, ...


Eagle har några år på nacken, "förra generationen", är kompatibel med Navionics gold (men inte platinum oavsett vad de säger), har inte AIS, EGNOS/WAAS funkar (har jag för mig, finns det så funkar det verkligen).
Skärmen är bra, syns fint även i solsken.
Räkna inte med att kunna kommunicera så mycket via NMEA-interfacet, waypoints osv lägger man bäst in direkt i plottern.
Navionics gold har bra pris, du får ett kort med hela Östersjön för en hyfsad summa (kolla runt lite, Erlandssons är inte billigast).

Så vill du ha en enkel, ganska billig plotter som visar ungefär en vanlig sjökortsvy så är Eagle ett bra köp. Priset är nästan skamligt lågt. Kvaliteten är bra.

Som vanligt kommer det nya fantastiska modeller hela tiden, som onekligen är bättre än sina föregångare. Frågan är väl om de nya prestanda behövs. Köper du en Eagle kommer du att drabbas av lite ruelse efter några månader, men det skall du inte bry dig om i så fall, det går över.

Walter
örnblick


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum