Avatar

Håkan och lite "art of motorcycle maintenance"

av Seawolf @, lördag, juni 12, 2010, 14:46 (5069 dagar sedan) @ cptn G

Jag har kört MD2002 sedan 1986, två olika. Den senaste är från 1988 i min nuvarande båt. Jag har under dessa 22 år aldrig haft en enda driftstörning annat än igensatt sjövatteninsug, vilket inte beror på motorn. Finfilter byter jag bara var 10:e år. På denna senaste motorn har jag bytt lager i sjövattenpumpen en gång, för det kom enstaka droppar vatten där. Och då bytte jag även de flesta gummipackningar till de externa kylvattenrören, de gamla hade stelnat. Men detta störde ju inte själva gången.

Varje år direkt efter sjösättningen gör jag en prestandakontroll i stilla väder för att kolla bottenglidet och motor. Full gas i motsatta riktningar och medelvärde på GPS:en.

Resultatet blir förvånansvärt exakt år från år: 7,15 knop, varken mer eller mindre. Oavsett om det några gånger har varit grön diesel där eller vanlig. Egentligen borde jag hälla i någon välrenommerad "snake oil" till våren för att syna korten på fluidet. Att mäta är att veta.....

Om det spelar någon roll för er att veta, meddelas härmed att jag minst var tionde driftstimme kör fullgas i några minuter med motorn, så att kolvringar och annat skramlar loss och att alla system får en genomkörare med max flöden.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum