el Murphy

av Walter Mitty, onsdag, juni 16, 2010, 07:19 (5066 dagar sedan) @ Hans F

Visade sig dock åter vara däckskontakten som ärgat/beckat för tredje året i rad. Har använt 5-56 och vaselin bland annat. Fukt/salt och ström tycks ställa till det i kontakten (den vanliga kromade). Finns det något undermedel förutom att sätta en kåpa över kontakterna ?


I Stockholmstrakten, upprepad ärgning av kontakterna? Borde inte ....
Om vi bortser från den inte helt omöjliga möjligheten att tillverkaren valt direkt olämpliga metaller (Mr Murphy på så sätt), tror jag att dina problem återfinns hos de medel du applicerat!
5-56 är en kär vän, som skall användas endast i kris. När denna bedarrat är det bra att rengöra med vanliga medel, något fettlösande, kanske aceton! Rent skall det vara!
Vaselin använder jag endast till starkström - alltså på batteripolerna. Till svagström har jag aldrig tyckt det varit rätt, iaf inte i kontakterna. Vaselin skyddar ev metallen, men isolerar nog också, samt samlar smuts och fukt.

Kan vara bra att täta med gummihätta, el-tejp eller så. Måste se upp så att fukten inte stängs in!
Använd INTE silikon. Många rekommenderar detta till kontakter, men det är förödande. Dessutom inte kul på båten.

Kontakter kring masten är ett elände. De lever ett hårt liv med mycket fukt och kanske mekaniska påfrestningar. Möjligt att ändra så att det blir en genomföring så att kontakterna finns under däck? Det är mycket bättre.
Själv har jag den typen av genomföringar som är en /kabel som skruvas till för att täta. De har dåligt rykte (troligen välförtjänt), men jag har inte baft problem med dem, kan bero på placering eller så. Andra prisar högt de genomföringar som är konstrukerade ungefär som en Doradelåda - de borde vara bra.


Walter
ogooglad kontakt


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum