el Murphy

av Walter Mitty, onsdag, juni 16, 2010, 08:59 (5066 dagar sedan) @ T

Till varje Silva/Nexus-instrument medföljer en liiiten tub silikonfett men du menar att den inte ska användas?
Varför inte? Jag har kladdat med sånt 20 år nu och aldrig haft problem... Inte med det i alla fall.

När jag för många år sedan arbetade med försvarselektronik var ett problem kontakterna (det är det alltid). De var slentianmässigt fyllda med silikongegg, för att täta, hålla ute fukt.
Undersökning följde. Rapporten visade att silikon har en underbar förmåga att sprida sig / rinna ut, och att det fräter på många kontaktytor (beror på metallerna). Det avråddes på det mest bestämda att använda silikon i någon form i samband med elektronik.

Utan att djupare undersöka så misstänker jag att silikon är ett samlingsbegrepp, så att den gegga man köper kan innehålla både det ena och det andra. Kan nog finnas silikon som är bra i samband med elektronik - men hur vet man?
Man får väl hoppas att det som Silva/Nexus skickar med är bra, men jag hade (har) inte använt det. Viss begränsad egen erfarenhet av silikon i elektronik har jag, då har det sett tråkigt ut då jag öppnat (som jag bara gör vid problem). Riktig rengöring har fixat det hela. Såvärst vetenskapligt eller statistikt relevant är inte dessa mina erfarenheter, men nog för mig.

Walter


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum