Avatar

Stor Fredagsfundering

av Håkan, Göteborg, lördag, juli 24, 2010, 08:45 (5047 dagar sedan) @ cptn G

Pension är inte någon uppskjuten lön, Cptn G, sånt där är bara klatschiga fraser.
Pension är inte en del av just din lön som har förvarats någonstans under ditt yrkesliv utan en del av de skattemedel som de just nu yrkesverksamma betalar in, i realtid. När ekonomin i sin helhet går bra finns det mer sådana pengar än när ekonomin går dåligt, detta påverkar pensioner liksom allt annat.

Yrkesverksamma har mer kostnader än pensionärer, den mest uppenbara är kanske resekostnader till och från arbetet. En annan skillnad är att de flesta pensionärer inte behöver försörja några barn, fast där ligger nog jag illa till snart men jag klagar inte för ingen förstår mig ändå.

Och en annan sak med pensioner, inte många som inser att ju mer det kostar BP att få bukt med oljeläckan och ju mer de tvingas betala som ersättning för skador på miljön - desto mindre pensioner får en massa människor, mest i England. En stor del av BPs aktiekapital kommer från pensionsfonder, och minskar utdelningen minskar pensionerna.
Så de som kräver att BP skall betala varenda dollar som olyckan kostat begär egentligen att en massa pensionärer skall vara med och betala.
Vilket de gärna gör naturligtvis, miljömedvetna som de är...?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum