Avatar

Hur vill vi ha't?

av Håkan, Göteborg, måndag, november 16, 2009, 08:59 (5278 dagar sedan) @ Seawolf

I ett debattinlägg i gårdagens Göteborgs-Posten skriver moderata riksdagsledamoten Magdalena Andersson att det är dags att kriminalisera tvångsäktenskap.
Jag blev förvånad för jag var övertygad om att det sedan länge är kriminellt, svensk lag förbjuder att tvinga barn till äktenskap, vilket hon själv också inleder inlägget med.
Men det är tydligen ibland skillnad på att bryta mot en lag och att göra något kriminellt, detta kan förklara polisens och de socialas svårigheter - hög tid att ta i detta alltså.

Det finns många orsaker till bristen på den så kallade integrationen av stora mängder invandrare och flyktingar, en av de viktigaste belyses av den så kallade hederskulturen.
De som behåller det tänkesättet flyttar bara geografiskt men inte mentalt från den situation de har funnit outhärdlig, och de förstår inte att just denna mentalitet är en av de viktigaste orsakerna till situationen i länderna de flyr från.
Och därmed växer samma situation fram också i det nya hemlandet, och ju fler som omfattar denna mentalitet desto svårare blir det.

De som mentalt inte flyttar till ett nytt hemland kan inte begära att bli "integrerade".
Det handlar inte om att äta lutfisk till jul eller att sjunga snapsvisor i augusti, endast om att uppriktigt respektera det nya hemlandets lagstiftning, och att komma till insikt om vad de egentligen flyr från.

Håkan
före detta invandrare


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum