Hur vill vi ha't?

av behan, måndag, november 16, 2009, 10:40 (5278 dagar sedan) @ Håkan

Det är klart att detta är ett problem, och ett stort problem. Primärt förstås för de direkt drabbade men i förlängningen handlar det också om att viochdom-attityderna förstärks och att tudelningen blir allt svårare att bemästra.

Man kan undra varför vi hamnat i detta.
Jag hörde ett Studio ett där man talade om svenskarnas och Sveriges skuldkomplex. I det fallet handlade det om vårt förhållande till de baltiska staterna och refererade till baltutlämningarna.
Och vi har under runda tvåhundra år snikat oss undan krig och byggt vårt välstånd på andras ruiner. Ännu mycket mera skuld!
Lägger man till detta det tidigare statsbärande partiets syn på medborgaren som barn (som någon i den allmänna debatten hävdade) eller till och med efterblivna barn (som någon replikerade), ja då blir det svårt. Denna syn har under ett antal decennier påverkat och möjligen till och med präglat uppväxande generationer.

De migranter som som tar sig hit tycker man sig utifrån ovanstående knappast kunna ställa några krav på. Kanske inte ens vad gäller respekten för svensk lag.
Det är i grunden en rent kolonial syn som präglar vårt välmenande förhållningssätt till merparten av migranterna. De behandlas som mindre vetande, oansvariga och därmed, i praktiken, som lägre stående.
Detta är rent förfärligt och leder bara till än mer segregering och utanförskap.

Den man känner respekt inför, den man tilltror en vilja att utveckla sig och finna en plats i samhället ska man givetvis också ställa krav på. Att ställa krav på en rimlig nivå är att visa förtroende och en positiv förväntan.

Den gamle, som undrar hur det ska gå


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum