Avatar

Oasis of the Sea

av Håkan, Göteborg, tisdag, november 17, 2009, 12:07 (5277 dagar sedan) @ ole

Dieselelektrisk drift med poddar är ett hightechsystem som kostar skjortan, men det ger superb manöverförmåga och tyst och vibrationsfri gång, vilket är viktigt för att få nöjda nöjesresenärer.

Inge kul när isbitarna klirrar för mycket i ginåtonicen medan man upplever de karibiska öarna och deras ursprungsbefolkning och de fina handarbetena i hamnarnas exotiska myller.

Fantastiskt fartyg och som tekniker i fartygsbranschen är jag naturligtvis impad, Finska varv är världsledande på såna här fartyg.
Men ur ett globalt perspektiv med miljötänk är det oförsvarligt med kryssningstrafik.
Hundra procent nöje, noll procent nytta.

Utom för kryssningsföretagen förstås, och deras hundratusentals anställda som får försörjning, och alla som direkt och indirekt får sin försörjning av att bygga och utrusta och underhålla och driva fartygen, och flygbolagen som tar passagerarna till och från fartyget, och hotellen i land för dagen innan och dagen efter kryssningen, och taxiförare och och och...
...och de där infödingarna i de exotiska myllrande hamnarna får vi inte glömma, inte heller de kinesiska fabriker som gjort deras varor...

Håkan
allt går åt fanders


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum