Avatar

Vem vill?

av Seawolf @, tisdag, februari 07, 2012, 20:13 (4480 dagar sedan) @ Håkan

Jag fick en hemsk tanke, Seawolf, när jag läste det där om Göran Persson och pensionspengarna på nittiotalet som du skrev om:

"Som om detta inte skulle räcka så "lånade" Göran Persson en oerhörd summa ur dessa ATP-fonder, och den återbetalningen kommer aldrig att ske."

Kan det vara en liknande situation han var i som politikerna i Grekland är i nu, även om den är sjufalt värre för dem än för honom?
Dvs att vi svenskar länge levt på alltför mycket av lånade pengar...som han nu krävde tillbaka för att få ordning på samhället...?

Håkan
klassförrädare

Klart det var så. Och även om gudskelov våra större partier sedemera enats om en lag som förbjuder andra statsbudgetar än de som är balanserade, så finns det STORA lik i garderoben nu med.

Ett är t.ex. att alla pensionsutbetalningar som offentliganställda skall få måste tas från de löpande skatteinkomsterna, för de var hela tiden utanför det allmänna pensionssystemet. Och alltså är fondlösa. Men detta är hysch-hysch....

Tänk dig en krympande glesbygdskommun med en huvudsaklig kader av kommunanställda senförtitalister.....och en befolkning av lågersatta pensionärer, och/eller andra med låga eller inga inkomster.

Storstadsproblematiken är lite lättare, men där är det de enskilda individerna som dragit på sig en skuldbörda av harakiri-storlek för att räntan krånglats ned till artificiellt låga nivåer (en ränta skall ju dels spegla inflationen, men även betala riskpremien för folk som inte kan betala sina lån). Och om detta trasslar till sig så blir det politiskt omöjligt att INTE offentliga sektorn går in och räddar alla som tagit de största riskerna.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum