Avatar

Plankistmetallurgmaskinen

av Seawolf @, onsdag, november 18, 2009, 23:15 (5274 dagar sedan) @ cptn G

Den reades ut på Jula för 13kSEK

Om du har en j-a tur kan du finna det sista eller näst sista exet i Luleå respektive skellefteå. (Gällde för några månader sen i alla fall).

Verkstadshörnan i garaget börjar bli råklar också. Garaget är 6050 långt, bänken med maskinen (den står på en diskbänk som lagts in på den för att kunna ta hand om ev. skärvätskepumpning) är 600 djup. Bilen med drag är nära 4800, så för att få ekvationen lösbar, är nya tvärväggen delad i en övre halva som är demonterbar ifall maskinen skall ut igen.
Insidan av övre halvan har en bänk nedtill. I öppningen under detta finns en flyttbar undre tvärväggshalva med en 300 mm bänkbit upptill som ett uppochnedvänt L. I bilparkeringsläget sticker kylaren in under tvärväggsbänkarna och är bara c:a en halvmeter från maskinbänken.
Utan bil i garaget kan undre tvärväggen flyttas ut så det blir rätt gott om plats. Det hela görs nu ganska värmeisolerat inklusive en dörren dit, och allt tyder på att jag kan hålla c:a 10 grader varmare därinne än i garaget med bara två 60-watts glödlampor. (sidoväggarna i garaget är av gasbetong och är hyggligt värmeisolerande.)
Den undre bilden visar den rörliga under tvärväggen.
Nu är det bara lite småfix kvar med isolering av dörr och undre tvärväggen, sen tillsnyggning och målning lite här och där.

[image]
[image]

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum