Avatar

Liten Tisdagsfundering

av Håkan, Göteborg, torsdag, november 19, 2009, 18:07 (5275 dagar sedan) @ ole

Inget såvitt jag vet, ole. Hänger inte riktigt med i dina tankar.

Men en ytterligare kommentar till den där hungerkonferensen i Rom förtjänar uppmärksamhet.
I dagens Göteborgs-Posten skriver Haya Bint Al Hussein, Prinsessa av Jordanien och Goodwill-ambassadör för FN:s livsmedelsprogram 2005 - 2007, om sådana här toppmöten mellan världens ledare. Om hur fokus är mer på dessa ledare än på sakfrågan, överflödet av tal och med hennes egna ord "...en lång rad besynnerligt lyxiga luncher, med ännu fler tal."

Visst är det intressant, jag tänkte själv i liknande banor när jag först läste om hungerkonferensen.
Och jag föreställde mig den första middagen med hundra eller fler dignitärer, med Påven i sin ämbetsdräkt som kostat minst lika mycket som den mat tiotusen barn inte fått av honom.
Och när alla har satt sig reser sig toastmastern och klingar med en av de många besticken i ett av de många glasen i dukningen och äskar tystnad - och säger att med tanke på det allvarliga ämnet för deras sammankomst, blir det inget att äta eller dricka i kväll...

Jordanien förresten, jag är inte riktigt uppdaterad - är de i toppen i internationell rankning av mänskliga rättigheter och bekämpande av fattigdom och korruption? Vad säger vår egen Prinsessa? Och hennes mamma?

Håkan
ekonomisk cyniker


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum