Bärbardatorfrustration

av Tomas E @, måndag, december 14, 2009, 17:17 (5264 dagar sedan)

Jag har tidigare fått väldigt värdefulla tips när det gäller att köpa bärbar dator. Ett av de allra viktigaste var det om matt eller blank skärm, eftersom jag tidigare inte visste om att det fanns datorer med blank skärm. Nu har jag använt dotterns nya Mac med blank skärm och den funkar jättebra i ett i övrigt mörkt rum, men oftast är inte rummet mörkt när jag använder datorn, inte ens när jag kollar på teve eller film. - Så blank skärm faller bort helt.

I går kväll åkter jag till den snuskigaste aktören (Media Markt) av alla som säljer hemelektronik i det i särklass (åtminstone i Stockholm) snuskigaste köptemplet (Heron City, Kungens Kurva). Och döm om min förvåning: den trevlige expediten berättade att alla vill ha blank skärm - därför att det är snyggast - men att blank skärm är skit, därför att sådana blir man alldeles vimmelkantig i skallen av efter bara en timme - men att marknadssituationen är sådan att det nästan bara finns med blank skärm.

Det gör att jag har gett upp förhoppningen att hitta nåt i nåt reklamerbjudande som är billigt, (tillräckligt) bra och har matt skärm. Istället kommer jag att leta rätt på en modell med matt skärm som i övrigt uppfyller kraven och slå till.

Alltså:

Vilka tillverkare har bärbar dator med matt skärm?

Ungefärliga krav i övrigt:

> 2 GHz
> 2 MB
> 250 GB
inbyggt numeriskt tangentbord

">" betyder här lika med eller större än...

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum