Självskotande fock med stående lattor

av naffatS, söndag, januari 17, 2010, 13:01 (5216 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Seglare är ett konservativt släkte. Alla nymodigheter som underlättat seglingen, navigationen eller livet ombord har misstänkliggjorts som t.ex. Hjälpmotor (Kan man segla behövs inga bullrande motorer)
Vindroder (Ja, möjligen för ensamseglare över atlanten)
Rullsegel (Värdelöst på bidevindsbogar, går aldrig att få fason på)
Autopilot (Segling skall vara en aktiv handling, inget knapptryckande)
GPS (GPS är fusk-vanlig hederlig bestickföring skall det vara)
TV (Man åker väl inte ut på sjön för att glo i dumburken)Fast en digitalmottagare att plugga in i ett ledigt USB-uttag i PC:n kan man kanske ha så att ungarna kan se barnkanalen en regnig dag.
Osv.osv.
När de första fjärrkontrollerna till TV kom ojades det över att folk inte orkade resa sig ur tv-soffan för att ändra kanal och de första mobiltelefonerna kallades föraktfullt för yuppi-nallar.
Jag har faktiskt fjärrkontroll till autopiloten. Den följde med "på köpet" när jag i fjol bytte pilot (Raymarine 2000).Jag använder den mest för att kunna sitta i skydd under sprayhooden vid motorgång i regnigt väder.
Människan vill nog gärna ta till sig allt som förenklar och underlättar tillvaron både i vardagen och på fritiden. Sedan finns det naturligtvis de som finner behag i att ibland leva spartanskt i naturen i båt eller på fjälltur. Jag känner ett par som sommartid söker enkelheten, stillheten och avskildheten genom att paddla i Stockholms ytterskärgårdar. Men de har vattentäta mobiltelefoner, superlättviktstält och kajaker i kolfiber.
/S


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum