Avatar

Nanorelaterat

av LonelyBird, Finland, måndag, april 28, 2014, 20:27 (3671 dagar sedan) @ morpheus

Vad säger Lonely Bird om Abralon?

Pinja


Om jag får svara så är Abralon ingen lösning varje år utan ett sätt att renovera matt och uv-skadad gelcoat. Jag gjorde detta för 8 år sedan på Dominanten med mycket gott resultat. Ett hyffsat enkelt sätt att få en fin yta igen. Dock blir man besviken efter den första drabbningen med 2000 korn då man ser alla små sliprosor. Men efter att man går vidare med 4000 korn på rondellerna ser det helt annorlunda ut.

Morpheus, ditt svar omfattar min åsikt om Abrallon och är just vad jag skulle understryka. Det är just ett sätt att relativt lätt RENOVERA en.yta.
När det gäller nanobehandling är jag i likhet med många andra, negativt inställd. Den uppenbara hälsorisken är en factor. Därutöver bör nano-fantasterna vara medvätna om att de flästa nano-produkterna innehåller silicon!
Omedveten om detta faktum använde jag nano i tre år. Det gav mig stora svårigheter när jag skulle måla om båtens vinröda linjer.
Övergick därefter till att använda högklassigt vax, som avtvättas på våren med Novakleen före nyvaxning.
Varför jag ville berätta om detta är att både jag och mina vänner i klubben, som anammat detta mönster, är alla lika nöjda. Fribordenas vårservice har väsentligt underlättats och resultatet är mycket bättre...

LonelyBird


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum