tyvärr måste jag skriva lite mer

av Walter Mitty, lördag, april 10, 2010, 08:52 (5138 dagar sedan) @ Pinja

Well, Pinja, du har klantat till det på mer än ett sätt,

du började med

Men då är väl en vanlig, dvs i Norden ovanlig Hoyt bom bättre. Man slipper iaf en mast.

Som jag, vänligt, men faktabaserat besvarade. Ditt svar på detta var då

Den Hoyt bom jag tänker på behöver iaf ingen egen mast.

Då gav jag mig in på en bredare förklaring kring Hoyts ideer med Freedom 35. Detta föll inte i god jord hos dig, lite översittaraktigt klämde du i med

Som du kanske också märker är en del av de nya Plankisterna unga och ivriga, och plankas med en frenesi som kunde uppfattas som, om inte aggressiv, så i varje fall animerad. Man för bita sig i "tangentbordet" ibland för att inte inlåta sig i svaromål på dumheter om än välmenta. Ett sådant tillfällde timade så sent som i början på denna tråd där jag blev vederbörligen undervisad om att en Hoyt bom och mast är två olika saker. Men tanken var ju god.

Som resulterade i ett något skarpare inlägg där jag förklarade att bom och mast inte är utbytbara, på vilket du reagerade med svammel och försökte få stöd hos S-B:

Vad säger man? Jag tror faktiskt jag är mållös. Vad göra? Kanske kan jag i min nöd tillkalla salig Sven-Barry´s vålnad som ju stundom setts spöka i dessa spalter.

Kära Sven-Barry ande, hjälp mig. Jag vet att du numera seglar i grönare, nej blåare måste nog vara, plankvatten, förpliktigad endast till att stipulerade mängder SM, men... ja du ser själv.

När sedan T träder in på scenen några gånger så är det tydligt att du inte alls uppskattar hans klargöranden i saken.


Det är helt klart att du soppat till det ordentligt här. Du har blandat ihop Hoytbom med mast (det är bara attt läsa innantill i dina inlägg), hävdat att en sådan bom inte behöver mast (hur nu det skulle gå till, förseglet måste väl hissas mot något?), och bemött fakta med otrevligheter.
Inte överraskande att du får reaktioner på en sådan stil. Men, för att travestera dig och S-B, ni gamla pensionärer får väl köra i ert gäng då. Ha det så kul ...

Du tycks totalt ha missat de ideer som Hoyt haft genom åren. Det har inte varit en rak väg, men intressant. Bara bedriften att kunna kommersialisera en så excentrisk produkt som Freedom-båtarna, och sedan sälja hela klabbet till en konkurrent (Hunter, har jag för mig) är en bedrift utöver det vanliga. Hoyt har satt flera spår i den moderna segelvärlden.

Walter


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum