Avatar

Människors lika värde

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, torsdag, oktober 05, 2023, 15:47 (211 dagar sedan) @ Pinja

Nu var det ju inte fotografen eller den stackars ofotograferade 1-åringen jag tänkte på i första hand. Men de fick mig att reflektera , som så många gånger förr, vad vänstern egentligen menar med sitt ständigt upprepade mantra "människors lika värde". Jag har nästan aldrig hört någon på den kanten definiera begreppet.

Begreppet uppkom ju under upplysningen och fick en berömd formulering i den Amerikanska självständighetsförklaringen. Det sätt på vilket människans värde och rättigheter definieras där tror jag knappast att någon enda människa av idag har invändningar emot, må de så vara inbitna blåsvartbruna Sverigedemokrater. Ändå fortfar vänstern i dessa anklagelser som upprepas gång på gång medan tuppkammen reser sig i stolthet över den egna godheten. Alltså måste man avse något annat?

Men vad är detta annat? Det är det jag undrar?

Pinja

Jag tror du på nåt sätt blandar ihop människors lika värde med åsiktsfrihet.

Sen är i alla fall min sanning att vänstern, vilka det nu är, inte alla sossar i alla fall, värnar om sitt eget röstboskap. Man spred ju idén utomlands om att till Sverige kan du komma och ta del av allehanda bidrag och sen hade man ingen åsikt om hederskultur, våldsyttringar eller andra stolleprov. Dessutom är det inte bara vänstern, utan även moderaterna under Reinfeldt som uppmuntrade en exempellöst stor invandring UTAN att ha ens tillstymmelse till plan.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum