Avatar

Jesper Strandhäll

av Seawolf @, söndag, november 19, 2023, 09:56 (151 dagar sedan) @ Walter Mitty

Angående Magdalena, så lyckades hon pressa fram några krokodiltårar och vann i någras ögon replikskiftet i riksdagen. Men men men. Denna typ av "skamning" är ju vänsterns paradgren, och har långa stunder de senaste åren varit det enda man sysslat med på den kanten. En seriös statsminister borde akta sig för att ge sig in i detta. Att han ändå gjorde det var ett rejält självmål av statsminister Ulf. (Som även jag likt S-B kan önska mig vore lite mer statsmannalik)

Pinja


Ulf K:s inlägg har föregåtts av att en moderat riksdagsman är polisanmäld i samma fråga. Därmed ger Sveriges statsminister offentlighet åt sin ståndpunkt i en pågående rättssak, med aktivt stöd till en partikamrat. Att rättssaken troligen har svårt att leda till några rättsliga åtgärder är en annan femma; riksdagsledamöter får nog acceptera att bli förolämpade, även om det strider mot god ton.
Mer än självmål. Kan mycket väl bli föremål för konstitutionsutskottet.

Det svenska konstitutionsutskottet är ett rättsligt hån. Även om någon agerar fel eller ljuger i förhören där så blir påföljderna bara ett "ajabaja" men inte något som kan avskräcka.
I USA är det i motsvarande instans straffbart att ens ljuga.....

Svensk politisk demokrati är totalt UPA,politiker kan göra nästan vad som helst och ljuga ohämmat utan påföljder.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum