Avatar

Bilar och dammsugare....

av Seawolf @, söndag, juni 06, 2010, 07:49 (5091 dagar sedan) @ Coppertail

Förr var dammsugare något som kunde målas upp som högteknologiska superprodukter och vara försedda med närmast magiska finesser, tillbehör och egenskaper. De hade högt pris och de finaste märkena kunde en hemmafru med stolthet berätta om på kafferepet.
De såldes via mördande reklam och kringvandrande hemförsäljare, och marknadsföriong och försäljningskostnaderna var i höjd med tillverkningskostnaderna.

Samma principer tillämpas ungefär av de ledande "premiumbiltillverkarna" i världen.

Dammsugarmarknaden har till stor del tagits över av Biltema m.fl. som säljer funktionella dammsugare utan tjafs, och till en bråkdel av priset. De gör jobbet bara.

Bilen som funktion idag i t.ex. Sverige stängs alltmer in i hastighetsbegränsningar som är patetiskt lågt satta, vägarnas fartkameror står som spjälstaket, alla breda icke fyrfiliga vägar stängs av med wireräcken, alla smalare vägar som har en eller annan raksträcka förses med listiga kombinationer av rondeller och heldragna linjer. Allt för att eliminera möjligheten till omkörning.
Och så har soppan börjat kosta lite mer och det är bara början.

Saab har alltså inte kommit förbi dammsugarstadiet än.....deras bilköpare anser de vara kafferepsexhibitionister som behöver massor av storlek, hästkrafter och exotiska funktioner att berätta om för andra. Själv känner jag mig gravt missförstådd av Saab, och då tillhör jag ändå den köpargrupp som de traditionellt har haft......

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum