Avatar

Fiska med nät...

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, fredag, juni 18, 2010, 07:31 (5079 dagar sedan) @ Pinja

Fiske med nät

är en perfekt sommaraktivitet och en lisa för själen. En helt annan division än spöfiske som någon nämnde. Ett gammalt talesätt som jag lärt mig gäller i lika hög grad för nätfiske, nämligen: "Arbete (alltså fiske med nät) befrämjar hälsa och välstånd, och förhindrar många tillfällen till synd".

Min något kompromissartade regel är. Lägga,kl 20.00, ta upp kl. 08.00. Därefter reda ut näten (hänta som det heter i Åbolands skärgård) och frukost kl 09.00. Bättre start på dagen finns inte.

Men visst, det kräver en viss övning och tillvänjning. I början räckte timmen mellan 8 och 9 halva dagen, precis som T beskriver. Så småningom kommer vanan. Vilka firrar kan man dra genom maskan, för vilka måste man hitta och veckla ut påsen den ligger i, osv.

De maskor jag använder är 45mm för abbornät , och 60mm för flundernät. Djup vet jag inte riktigt men ungefär 1,5m skulle jag tro. jag har haft gamla strömmingsskötar också, men de var alldeles för jobbiga så de åkte på höstbrasan.

Pinja

Bra ide Ljusne,

Jag visste att jag kunde lita på dig i alla fall. Annars verkar alla tycka kastspöt är bättre. Men då ska man vara beredd att stå och kasta 12-timmasrs skift i en månad innan man får första hugget. Och det ena utesluter ju inte det andra.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum