Spöpack!

av Coppertail @, Perch mountain, måndag, juni 21, 2010, 23:14 (5075 dagar sedan) @ Pinja

Medan jag lyssnar till bedårande operamusik tänkte jag försöka rädda denna urspårade tråd i ett annars intressant ämne, men en vinkling som jag tror Gunnar S var inne på.

Dvs vad gör fiskare i allmänhet när de träffar på ett rikt bestånd? Ofta löper de amok, påstår jag. Gäller oavsett redskap. Min fd granne är en flitig och skicklig gösfiskare här i Mälaren. Han kan utan att tveka dra upp 10 gösar, och mer, på raken om det bara nappar (vilket det gör för honom). Utan någon annan tanke än att fånga fånga fånga, mer mer mer. Jag tillstår att det kan inträffa att jag får mer fisk i näten än jag behöver, fast nog är det omvända betydligt mera vanligt. Skulle fiskelyckan överträffa behoven åker fisken i sumpen och jag låter bli att lägga nät tills sumpen är "uppäten". Av samma skäl undviker jag att lägga mer än 2 eller 3 nät.

Nu fick jag det att låta som om jag är så mycket bättre än alla andra, vilket ju inte var meningen. Men vad jag menade var att jaktinstinkten är väldigt stark hos oss alla, och att det krävs en hel del eftertanke för att inte låta den ta över och löpa amok.

Pinja

Se på fan! Du kan ju formulera ett förnuftigt inlägg ibland du också.

:-D

--
Alea iacta est!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum