Spöpack!

av Pricken, måndag, juni 21, 2010, 21:49 (5075 dagar sedan) @ Josef.S
Ändrad av Pricken, måndag, juni 21, 2010, 22:09

Att fiska med nät är skonsamt. Det gäller naturligtvis att kunna sin sak så att man inte fiskar varken mer eller mindre än man behöver.

Grejen med att ta upp näten väldigt tidigt är just den att då lever firrarna fortfarande. På sommarn när det är varmt i vattnet så skall man va strax efter soluppgången på sin post.

Får man 30 - 40 firrar så tillreder man fiskarna så att dom håller i kylskåp. Har man inte kylskåp så saltar man fisken.

Vad kastspö anbelangar så är det bara värdelöst spöpack som syslar med det. Utanför slabbgrund så har vi ett väldigt fiskrikt grunt vatten. Dit kommer det spöpack nu och då för att vandalisera naturens ordning. Efter sig lämnar dom massvis med gäddor som lämpats överbord efter hjältemodiga insatser när fiskstackarna slitits ombord med draget i halsen. Hur stor del av gäddorna som klarar sig vet jag inte men en massa ligger på botten och svälter ihjäl. Dels skadar man den känsliga nacken på gäddan när man lyfter hela tyngden ombord och så skadas gälar, tunga hals och käkar när krokarna slits ur så att dom inte kan äta.

Spöpack är just vad dom är!

Av Josef.S (Pinja håller med)

Pack? Värdelöst svar om nätfiske svarat av en riktig dumskalle. Inte klarar du av att kasta med ett kastspö.

Av Ljune-Håkan

Vad kul att två yrkesfiskare svara på mitt inlägg, yrkesfiskare som har fullständig kontroll på hur nätfiske fungerar!

Jag vill minnas att jag nämnde just er kategori (yrkesfiskare) i mitt inlägg att ni är de som vet hur man hanterar nätfiske, varför hoppar ni då på mitt inlägg så till den milda grad?

Det finns säkert sportfiskare som inte kan hantera situationen också, men den andelen tror jag är ganska liten. De "sportfiskare" som syns mest bland er yrkesfiskare är kanske de "sportfiskare" som har fisket som yrke, dvs. kör charterturer med sportfiske? Dessa har jag inte mycket till övers för.

Men att hoppa på mig som person för att jag svingar spö emellanåt och tycker att fritidsnätfiskare fördärvar fisket, det är lågt!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum