Avatar

Gunnar S, vad håller han på med, del 2

av Håkan, Göteborg, tisdag, februari 09, 2010, 10:58 (5198 dagar sedan) @ Coppertail

Jag var inte inne på upa mer i går, läste det som skrivits sedan sist först till morronkaffet i dag, och jag var tvungen att gå ut en lång rask promenad och rensa huvud och själ från orena tankar.
Så det kom något gott ur det som skrivits till och om mig, tack för det.

Men det är tyvärr det enda goda just nu, resten gör mig bara beklämd.

För att börja med Peter K som tycks mena att jag mycket väl förstår att jag är rasist och främlingshatare och bara behöver läsa igen de där gamla debatterna i höstas för att få det bekräftat, så har jag ett par gånger tidigare i år gjort just det.
I syfte att se om jag faktiskt låtit undslippa mig något uttalande eller formulering som ger ett sådant intryck även till en som inte redan tror detta om mig.
Men jag har inte hittat något sådant, tvärtom hittar jag ställen där jag tydligt säger att jag vill se Sveriges befolkning mångdubblad på sikt och att invandring, återigen på sikt, är helt och hållet positivt för Sverige.

Och Gunnar S, jag har inte "efterlyst" dig eller krävt någon offentlig redovisning. Du skrev själv ett ganska snävt avståndstagande från årets träff just på upa, och jag är bara uppriktigt oförstående till din hårda reaktion och hoppades på en uppföljning just på upa. Långt över 5000 tecken hade dock inte behövts.

Vad Tomas E har skrivit minns jag inte i detalj, han får svara för sig själv. Att han ofta skriver på ett grovt och förolämpande sätt har jag vid minst ett tillfälle påpekat till honom, kanske har det hjälpt lite, kanske är han oförbätterlig och då blir det hårda krafs mothårs när vi träffas.

Vad jag skrivit vet jag däremot rätt väl, och det är direkt jobbigt att bli beskylld för att ha skrivit "intoleranta åsikter om invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet", om än med tillägget "i någon mån". Det är lögn, Gunnar S.

Jag har uttryckt åsikten att jag avskyr alla religioner, vilket inte är detsamma som att jag avskyr religiösa människor.
Jag har uttryckt åsikten att jag avskyr hederskulturen och de människor som misshandlar sina fruar och döttrar, vilket inte är detsamma som att jag avskyr alla muslimer.
Jag har uttryckt åsikten att Sverige just nu inte klarar att ta emot fler flyktingar utan att alla i Sverige, inklusive just de invandrare och flyktingar som är här, behöver tid att hitta formerna för sina egna och för samhällets liv. Vilket inte är detsamma som att jag avskyr alla invandrare.

Dina betraktelser över Tomas E som "värd" för träffen, och att du uppfattar honom som hånfull och att den där handikapptoaletten skulle vara en allvarligt menad avvisning är bara för fyrkantigt, Gunnar S.
Tomas E har bokat runda bordet, mer är han inte värd.

Och Coppertail, vars inlägg om A- och B-lag jag i det längsta hoppas skrevs med en glimt i ögat, måste väl än en gång påminnas om att han och alla andra är med i A-laget. Något B-lag finns inte.
Det enda som skiljer honom från oss med krafs är att vi inte har träffats personligen så att en krafs kunnat överlämnas. Vågar vi hoppas, jag lovar att sätta munkorg på Tomas E.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum