Gunnar S, vad håller han på med, del 2

av Gunnar S ⌂, tisdag, februari 09, 2010, 11:57 (5198 dagar sedan) @ Håkan

Ytterst handlar det inte om exakt vad som står skrivet någonstans, någon gång. Utan om hur man uppfattar budskapet. Och då är frågan - är det alltid läsaren som begår felen?

Och Gunnar S, jag har inte "efterlyst" dig eller krävt någon offentlig redovisning. Du skrev själv ett ganska snävt avståndstagande från årets träff just på upa, och jag är bara uppriktigt oförstående till din hårda reaktion och hoppades på en uppföljning just på upa. Långt över 5000 tecken hade dock inte behövts.

Du har flera gånger frågat efter en förklaring. Här och på SG. Och när jag mailade dig en sådan får jag reda på att du hör till en lilla minoriteten som är aktiv på internet men trots det saknar e-postadress.

Vad Tomas E har skrivit minns jag inte i detalj, han får svara för sig själv. Att han ofta skriver på ett grovt och förolämpande sätt har jag vid minst ett tillfälle påpekat till honom, kanske har det hjälpt lite, kanske är han oförbätterlig och då blir det hårda krafs mothårs när vi träffas.

Skall jag gå på middagar skall jag ha kul med mina vänner. Inte ägna mig åt 'hårt mothårskrafs' Hade det roat mig eller känts meningsfullt att bråka med Tomas E hade jag kunnat vara kvar på UPA och fortsatt skriva.

Vad jag skrivit vet jag däremot rätt väl, och det är direkt jobbigt att bli beskylld för att ha skrivit "intoleranta åsikter om invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet", om än med tillägget "i någon mån". Det är lögn, Gunnar S.


Jag har uttryckt åsikten att jag avskyr alla religioner, vilket inte är detsamma som att jag avskyr religiösa människor.
Jag har uttryckt åsikten att jag avskyr hederskulturen och de människor som misshandlar sina fruar och döttrar, vilket inte är detsamma som att jag avskyr alla muslimer.
Jag har uttryckt åsikten att Sverige just nu inte klarar att ta emot fler flyktingar utan att alla i Sverige, inklusive just de invandrare och flyktingar som är här, behöver tid att hitta formerna för sina egna och för samhällets liv. Vilket inte är detsamma som att jag avskyr alla invandrare.

Det är ingen lögn Håkan. Det är så jag uppfattar dig. Att du i någon mån är negativt inställd till invandrare av vissa kategorier, vi tar emot för många och att du har svårt med gränsdragningen mellan kulturella- och religiösa yttringar.


> Dina betraktelser över Tomas E som "värd" för träffen, och att du uppfattar honom som hånfull och att den där handikapptoaletten skulle vara en allvarligt menad avvisning är bara för fyrkantigt, Gunnar S.
Tomas E har bokat runda bordet, mer är han inte värd.

Det är möjligt att han inte är formellt utsedd till att vara värd. Men han skriver som om han vore en sådan. Dikterar hur anmälan skall ske, vilka skall sitta på toaletten. Och häromdagen, vilka som får hederplatsen invid honom.
Det är inte jag som skapar detta problem, det är Tomas E. Och även du och övriga deltagare som låter honom hållas.
Det är möjigt att jag är fyrkantig. Men jag har tröttnat på att vara Gummigunnar.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum