Vad hade man/vi/etablissemanget förväntat sig

av behan, fredag, december 05, 2014, 16:44 (3451 dagar sedan)

Det är svårt att släppa det här med kaoset.
De politiska ståndpunkterna cementeras och argumentationen blir hätsk. Jag tycker det är intressant att fundera över vad man förväntat sig, av SD framförallt.
Att fortsätta diskussionerna om hur avskyvärd eller inte deras politik är, ger väl knappast något.

Men vad trodde Löfven och Björklund och Romson och Lööf och alla de övriga skulle hända? Hade de verkligen analyserat läget och förutsättningarna. Var det kanske just det här man förväntade sig? Det säger Socialdem. analyschef att hon var klar över redan på valnatten!

Jag ser det så här: SD var de enda vinnarna i valet, och de fördubblade väljarstödet. Under åren i riksdagen har de konsekvent stängts ute. Efter att de blivit tredje största partiet fortsätter utestängandet.

Hur ska de då agera för att leva upp till det ansvar de har inför sina åttahundratusen väljare? Sitta still och vänta på bättre tider eller agera för att om möjligt tvinga fram en annan attityd från omvärlden.

Jag är lite förvånad om man inte sett den uppenbara risken för det inträffade och lutar åt att man varit väl medvetna om detta scenario men inte sett en hanterbar väg runt budgetkraschen.

Den gamle, som anar att vi har än sämre politiker vi förtjänar


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum