Vad hade man/vi/etablissemanget förväntat sig

av Walter Mitty, fredag, december 05, 2014, 17:15 (3450 dagar sedan) @ behan

Mja, det finns två sidor av detta:

Den politiskt tekniska. Dvs hur man kan agera i politiken. Det finns utarbetad praxis, som avser att göra arbetet i rikdagen lättare.
I grunden är det svårt att ur teknisk mening kritisera SD så mycket. Alla andra hade nog gjort ungefär likadant under dessa förutsättningar.
OBS att i denna diskussion bortses helt från alla uttalanden (moral, försvar osv) från olika håll, de är helt irrelevanta.

Det politiska innehållet. Här kommer vi snabbt in på mjukare grund. SD och dess anhängare brukar upprepa just att SD är det tredje största partiet. Må vara, men det är faktiskt inte detta faktum som är intressant utan hur många de representerar (ca 13%, inte dåligt, men inget som motiverar extra åtgärder heller).
De etablerade partierna vill inte ha med SD att göra, vilket de motiverar med SD politiska budskap. Sådant är inget nytt, det har VPK varit utsatt för under decennier, VP är det fortfarande om än i mildare form.
Det är också en del av det politiska spelet, vars egentliga brund kan vara såväl moralisk som taktisk.

Självklart är S-anhängare besvikna i dessa dagar. De hade velat fortsätta regera. Lika självklart är det att Alliansen inte åbäkat sig för att rädda S, speciellt inte efter S politiska spel tidigare.

Slutsatserna är givna.

/WM


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum