Avatar

List of Intel Pentium Dual-Core microprocessors

av Rövarn ⌂ @, tisdag, mars 09, 2010, 21:39 (5170 dagar sedan) @ ole

Intels processorer:
http://www.intel.com/products/processor/index.htm

AMDs processorer:
http://www.amd.com/us/products/Pages/processors.aspx

Wikipedias AMD-avdelning:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Advanced_Micro_Devices

Jag är väl av den åsikten att man behöver inte stirra sig blind på vilken processor det sitter i maskinen, helheten säger mer! En mindre kraftfull processor kan fungera utmärkt i ett spel om datorn har ett tillräckligt kraftfullt grafikkort, lika väl som att ett spel kan hacka något vansinnigt med den kraftfullaste processor om grafikkretsen inte håller måttet. Sen är jag också av den åsikten att bärbara datorer inte bör nyttjas till grafikkrävande spel alls, då det frestar datorns grafikkretsar alldeles i onödan eftersom kylningen i dessa datorer trots allt är begränsad. Inte blir det bättre om man ligger i soffan eller sängen och spelar favoritspelet och med täcket eller soffkudden effektivt täpper igen datorns kylluftintag.

Gör ett enkelt experiment, be att få göra rent grannens eller jobbarkompisens ett till två år gamla laptop (för din egen är naturligtvis rengjord och skött efter alla konstens regler), använd en kompressor med reduceringsventil och ställ den på 1,5-2 bar, eller köp en tub renblåsningsluft och blås till i laptopens luftintag.Jag garanterar att Du sätter handen för munnen och går ifrån platsen, ett sånt dammoln blir det! Här är en bild på en processorfläkt som sitter i en stationär dator som är knappt två år gammal, kunden klagade på att datorn ofta startar om av sig själv!
[image]
Fläktar i bärbara datorer är lite svårare att fotografera, men det kommer in mer damm i en laptop än i en stationär eftersom de ofta används i soffor och sängar där det dammar betydligt mer än vid skrivbord i kontor och de är mer känsliga då de har mer begränsade luftkanaler och kyleffekt.

En annan sak att tänka på är det här med RAM-minne, jag ser att hos flera av "billighetskedjorna" säljer de datorer med 4 GB RAM och datorn levereras med ett 32-bitars Windows, denna dator utnyttjar bara 3 GB RAM eftersom operativsystemet inte kan hantera mer. Är det mer än 3 GB RAM installerat krävs ett 64-bits operativsystem för att allt ramminne ska utnyttjas.

Precis som Seawolf säger bör Du prioritera hårdare, krav på att kunna spela någorlunda hyfsade spel går inte ihop med lång batteritid, till exempel. Alternativet kanske är en lösning med en väldigt kraftfull stationär dator att ha hemma och och spela på och en nätt netbook att ha i båten att surfa och navigera med. Prismässigt tror jag det blir detsamma med dessa två datorer som att köpa en laptop som fyller de krav Du ställt upp.

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum