Avatar

List of Intel Pentium Dual-Core microprocessors

av Rövarn ⌂ @, tisdag, mars 09, 2010, 22:57 (5170 dagar sedan) @ Tomas E

Intressant att du tar upp det här med damm i datorer! Det kan ju inte vara bra, det förstår t o m en amatör, om amatören någonsin har öppnat en beg-dator och kikat. Jag utökade minnet en gång för några år sen i en stationär Dell och fick då upp ögonen för dammproblematiken. - Borde väl även innebära brandfara?

Tror inte det blir någon större brandfara i datorn, möjligen i högspänningsdelen i så fall. De flesta av dagens datorer är utrustade med skydd för överhettning för att skydda hårdvaran (oftast processorn) och stänger i sådana fall av sig själv, därav får jag in felbeskrivningar som oförklarliga omstarter eller avstängningar i datorer som är fulla med damm!

Är det fel att öppna och dammsuga (försiktigt, givetvis)?

Det är inte fel att oerhört försiktigt dammsuga i en stationär dator! Tänk dock på att damm som sugs genom en plastslang kan alstra statisk elektricitet. Bäst är att blåsa luft, med en kompressor, tryckluft på burk eller en kraftfull hårfön, och ha dammsugarslangens munstycke en bit ifrån.


Om man använder sånt: hur vet man att dammet åker ut ur datorn och inte bara omkring där inne?

I en bärbar åker det mesta ut, naturligtvis inte allt, men det är bättre att det som åker ut åker ut än att det fortsätter täppa till kylkanaler och kylflänsar.

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum