List of Intel Pentium Dual-Core microprocessors

av Tomas E @, tisdag, mars 09, 2010, 22:15 (5170 dagar sedan) @ Rövarn

Gör ett enkelt experiment, be att få göra rent grannens eller jobbarkompisens ett till två år gamla laptop (för din egen är naturligtvis rengjord och skött efter alla konstens regler), använd en kompressor med reduceringsventil och ställ den på 1,5-2 bar, eller köp en tub renblåsningsluft och blås till i laptopens luftintag.Jag garanterar att Du sätter handen för munnen och går ifrån platsen, ett sånt dammoln blir det! Här är en bild på en processorfläkt som sitter i en stationär dator som är knappt två år gammal, kunden klagade på att datorn ofta startar om av sig själv!

Fläktar i bärbara datorer är lite svårare att fotografera, men det kommer in mer damm i en laptop än i en stationär eftersom de ofta används i soffor och sängar där det dammar betydligt mer än vid skrivbord i kontor och de är mer känsliga då de har mer begränsade luftkanaler och kyleffekt.

Intressant att du tar upp det här med damm i datorer! Det kan ju inte vara bra, det förstår t o m en amatör, om amatören någonsin har öppnat en beg-dator och kikat. Jag utökade minnet en gång för några år sen i en stationär Dell och fick då upp ögonen för dammproblematiken. - Borde väl även innebära brandfara?

Är det fel att öppna och dammsuga (försiktigt, givetvis)?

Vad är:

"använd en kompressor med reduceringsventil och ställ den på 1,5-2 bar, eller köp en tub renblåsningsluft och blås till i laptopens luftintag"

Om man använder sånt: hur vet man att dammet åker ut ur datorn och inte bara omkring där inne?

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum