Avatar

28 och lite till...

av Håkan, Göteborg, fredag, mars 12, 2010, 21:25 (5178 dagar sedan) @ Rövarn

Vecka 12 är veckan innan påsk, Rövarn, kanske därför en massa skall göras färdigt då och några kanske hellre vill ta sig tidig ledighet och försöker få dig att ta över. "Skjut inte upp till morgondagen vad du kan få någon annan att göra i dag..."
Själv skall jag den veckan och påskveckan till ett 28gradigt ställe vilket väl några gissat, ville som vanligt få krafsarnas tröst och stöd i min tunga livslott.

När man går i väggen vet man inte Rövarn. Har inte mycket att göra med om man har ett intressant arbete eller ej, eller om det är rutinmässigt eller oförutsebart, eller om man är så kallad duktig.
Det är de sammanlagda effekterna av allt man upplever och har att hantera i livet och hur dessa effekter år efter år adderas som det handlar om.
Men vad som till sist får en att ta slut är omöjligt att förutse.

Det är bara för att det är konsekvenserna för ens jobb som är de tydligaste och ekonomiskt de svåraste som man oftast förknippar det här med att gå i väggen med folks arbete.
Men processen märks långt innan, ofta åratal innan, på många andra sätt som exempelvis brist på energi, skjuta upp saker till morgondagen, håglöshet.
Dammråttor. Plankmissbruk. Drömmar om långfärder till havs.

Ett sätt att skjuta väggen längre bort är att våga berätta om det, Rövarn.
Som du gör nu. Och jag.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum