Avatar

väggen

av morpheus, fredag, mars 12, 2010, 21:31 (5178 dagar sedan) @ Rövarn

"Väggen" närmar sig då du känner obehag inför att gå till jobbet på allvar.
Inte det vanliga måndagspirret att semestern är slut för tidigt utan det där riktigt jobbiga, eller att du knappt orkar ta dig ur sängen eller inte bryr dig om att gå till jobbet den dagen för att du känner efter om du inte mår lite dåligt ändå. Att jobba närmare 200 % håller inte i längden, jag vet av egen erfarenhet att det inte gör så. Jag hade på 90-talet efter en skilsmässa en period då jag jobbade mig ur känslostormarna som uppstod. Jag körde tidningar nattetid och hade ett 7-4 jobb dagtid, detta höll på att ta knäcken på mig då. Det var inte för pengarna jag arbetade 16 timmar om dygnet utan för att skingra tankarna. Sådant håller inte i längden, jag höll på att sabba det för mig i trafiken och även för jobbarkompisarna på Volvo där jag då somnade på rasterna hela tiden.

Innan jag tog det jobbet jag nu har jobbade jag som trafikledare på ett större åkeri här i Göteborg. Vis av erfarenheten från den gamla tiden kände jag att det åter var nära, när man blir väckt mitt i natten av chaufförer som frågade var säkringarna satt för att halvljuset slocknade, samma morgon kunde 2 chaufförer ringa och sjukanmäla sig. Jag arbetade närmare 55-60 timmar per vecka innan jag satte mig ner och frågade mig själv om det var värt detta?

Nu är jag "vanlig" chaufför igen och lycklig med det. 7-16 sedan är det inte mitt problem längre. Då åker jag ut till båten och tar en tur på ett par timmar för att rensa hjärnan.:-D plötsligt är hela dagen räddad.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum