Gummibälg på VP S-drev

av Walter Mitty, söndag, mars 14, 2010, 21:22 (5177 dagar sedan) @ Lasse L

Det är precis så, som i Lasse Ls citat, som det brukar låta. Och det stämmer nog, i-och-för-sig.

Men jag har personligen sett två olika båtar som fått lyftas några dagar efter sjösättningen just på grund av att bälgen börjat läcka.

Det är inget man rapporterar till försäkringsbolaget, de ersätter bara för plötsliga och oväntade skador. Tros fan att Sv Sjö (och de andra) inte hört något.

Det är med denna bälg som med en del annat: bytesintervallet är inte för skador som uppkommit, utan för att skador inte skall uppkomma. Ett liknande känt exempel är kamremmen på bilarna (och på en del båtmotorer). Samma resonemang.

Med till exempel 95% sannolikhet kommer Cptn's bälg att hålla 2010, och med 93% för 2011 osv. (bara exempel, sannolikheterna kan vara högre, eller lägre).

Var och en väljer vilka risker de vill ta. En del väljer att vaccinera sig mot svininfluensan, en del väljer bort att flyga osv.

Då Cptn frågar efter ett ställningstagande, så ... för min del vill jag inte avstå från en seglingssommar. Om det nu betyder att jag måste göra en massa jobb på båten (som det konstigt nog alltid gör) så får det vara så.

Walter
gummiboll


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum