Avatar

AKB

av Seawolf @, fredag, augusti 25, 2017, 21:20 (2436 dagar sedan) @ Håkan

Nu har ju stackars AKB gett upp, all heder till henne som ställde upp efter Reinfeldts och Borgs fega sorti. Som jag ser det är det Björklund som har den bästa analysen av den uppkomna situationen, bäva månde Sven-B(jörklundpiskare). Jan säger bl.a:

- Moderaternas utmaning är inte en personfråga. Kritikerna gör det för lätt för sig.
- Det är beskeden man gett angående SD som är deras problem
- De måste reda ut om de vill prioritera samarbete med SD, eller Alliansen?

Jag delar fullt ut hans analys, men valet alternativen emellan tål verkligen att tänkas på. Även om jag inte vill ge SD säte och stämma i rikets styrelse, redan den utskämda talmannen är ju för mycket, så är det ändå ett faktum att utan SDs stöd i riksdagen så vinner socialismen. Och den är lika destruktiv som den alltid har varit. Pest eller Kolera?

Pinja


Min syn på detta, Pinja, bygger på att vi sedan många år har en parlamentarisk situation där SD har makt att påverka och ibland avgöra vilka beslut som kan fattas men utan att därefter behöva vara med och ta ansvar för dem.

Haveriet i vårt politiska system orsakas bland annat av att ett snabbt ökande antal väljare vill ge SD säte och stämma sedan tre valperioder, men att övriga partier inte har respekterat detta och inte agerat konstruktivt.

Har väljarna satt fan i båten får man ro honom i land, så att säga.

Hur kan övriga partier i så många år ha trott att problemet SD, för ett problem är det med ett så snabbt växande parti med den bakgrunden och persongalleri och karaktären som ett missnöjesparti, skulle försvinna av sig självt - samtidigt som samhället sedan årtionden är på väg utför på ett sätt som får allt fler väljare att se SD som seriösa.

Vi har svåra tider framför oss.

Håkan

SD lider brist på tillräckligt många politiker utan extremare åsikter. Sådana har nämligen 7-klövern och media lyckats skrämma bort från att gå in i SD genom frenetisk brunsmetning och grova tillmälen samt allmän mobbning. SD:s partiprogram innehåller inga särskilt stötande delar, så skulle vanligare politiker engagera sig i SD skulle partiet ha lättare än hittills att kasta ut idioterna.

Det som nu kommer att hända är att nye M-ledaren kommer att ta avstånd från SD, för att locka tillbaka SD-fobiker från L och C. Dessa kommer att höja sina röster för att fördöma SD ännu mer. Alliansen kommer trots detta att minska nästa val, och då kommer de överblivna politikerna från andra partier att gå med i SD för att på så vis hänga kvar vid köttgrytorna. Under kommande år kommer massor av kommuners socialbidragsskit att landa i fläktarna, och skatterna behöver höjas dramatiskt, i detta världens redan mest skattenedtyngda land. Para detta med att landet "Lyxfällan" som håller uppe sin BNP med lånade pengar måste höja räntan, och skredet nerför stupet blir monumentalt.
Skulle något eller några av allianspartierna gå samman med S efter nästa val, kommer dessa partier att krympa ännu mer. Detta kommer att stärka SD ännu mer, och ännu fler erfarna politiker kommer behöver byta köttgryta att gå med där och höja SD:s kompetens.

Och allt detta på grund av de etablerade partierna fanatiska mobbning av folkviljan i form av SD, i stället för att i god demokratisk ordning samarbeta och vrida SD:s effektivaste argument ur deras händer.....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum