Avatar

Skola......mycket bra......va glad

av Håkan, Göteborg, onsdag, november 08, 2017, 19:24 (2361 dagar sedan) @ ole

Intressant och positivt i sig detta, ole, men med två eller tre kommentarer beträffande dess betydelse för hur framtiden kommer att bli i Sverige.

En kommentar är att ämnet som studeras är begränsat till enbart frågan om egen insikt i samhällets funktioner, och det är svårt att bedöma kunskaper i detta med objektiva mätmetoder.

En annan kommentar är att ingenstans i notisen, eller i de nätsidor jag letat upp om de institutioner det handlar om och som sysslat med dessa undersökningar sedan många år, finns någon information om vilka frågor som ställs till eleverna i de olika länderna. Om inte samma frågor ställs är det inte möjligt att jämföra svaren annat än med olika former av "vägningar" eller tolkningar av betydelserna, och då faller en hel del av det hela.

Den tredje kommentaren är vad jag läste i en kommentar på en av de sidor jag brukar läsa var dag, att när man tittar på vilka elever som deltagit i undersökningen i Sverige ser man att i den senaste undersökningen förbättrades resultatet för svenskfödda med svenskfödda föräldrar jämfört med förra undersökningen.

För elever födda i annat land eller med föräldrar födda i annat land försämrades resultatet jämfört med förra undersökningen.

En aspekt av migrationspolitikens effekter och en indikation om vår framtid.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum