Avatar

Och senn.........

av Håkan, Göteborg, fredag, december 01, 2017, 07:55 (2340 dagar sedan) @ ole

Tror nog inte det.

Titta på följande.....fig 4.7 visar resultat från 2009 och figur 2.7 resultat från 2016

[image]

[image]

Det framgår att utlandsfödda har förbättrat sitt snitt från 492 til något över 500
och att svenskfödda med utlandsfödda förälder har förbettrat sitt snitt från
497 till bra mycket över 500.

God morgon, ole, och trots att jag tänkt vara avslutad kommenterar jag ditt senaste inlägg då det till slut innehåller jämförbara siffror för jämförbart benämnda grupper.

Först och främst är det jag refererar till i mitt första inlägg fel, då det jag läst och återgivit uttrycks som att elever med utländsk bakgrund försämrat sina resultat, men enligt de siffror du nu visar har de förbättrat resultaten, från 497/492 skalpoäng till 538/526.

Jag uttryckte just detta endast i mitt första inlägg, därefter har jag försökt få meningsutbytet att vidgas till olika samhällseffekter av skillnaden mellan de olika grupperna.

Det jag nu ser med hjälp av siffrorna är gissningsvis att de som skrev de artiklar jag läst syftade just på skillnaden mellan grupperna och inte var grupps resultat i sig.
De och jag skulle då inte ha uttryckt det som att elever med utlandsbakgrund försämrats, i stället att skillnaden till elever med svensk bakgrund hade ökat.

Faktorerna är 1,10/1,11 till 1,11/1,13.

Intressant är att skillnaden har ökat mest för de utlandsfödda eleverna men mindre för de svenskfödda med utlandsfödda föräldrar, vilket kan ha ett samband med hur migrationen har förändrats under de senaste årtiondena.

Den som är statistiskt kunnig får gärna kommentera hur jämförbara resultaten är då det handlar om endast två undersökningar och med sju års mellanrum och med det som hänt inom skola och migration under tiden.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum