Avatar

Och senn.........

av Håkan, Göteborg, onsdag, november 29, 2017, 07:16 (2342 dagar sedan) @ ole

Elevernas attityder och ambitioner bör man nog anse som viktiga
om man tenker på samhällsutvecklingen.

Nu ja, vad du skrev i början va

"För elever födda i annat land eller med föräldrar födda i annat land försämrades resultatet jämfört med förra undersökningen."

Det där verkar va osannolikt, var har du det ifrån?

Annars borde du ju själv kunne ta fram dom tabeller du frågar efter.
Men, något har jag redan, och det bjuder jag på.

[image]

[image]

Då antalet elever med bakgrund utanför Sverige ökat mer än de med svensk bakgrund under de sju åren är det tvärtom sannolikt att deras genomsnittliga resultat sjunkit, ole, speciellt med tanke på att allt fler av de migrerande kommer från regioner med dålig eller ingen nivå på skolor.

Jag fick det från en artikel som hänvisade till rapporten, men jag har inte fördjupat mig i den så som du verkar ha gjort.

Det du nu klipper in i ditt senaste inlägg visar att ju sämre socioekonomiska förutsättningar desto sämre resultat, och att flickor presterar bättre än pojkar.
Inget nytt där, det har jag sagt sedan tidigare.
Jag förmodar att det är den senaste undersökningen du visar - men hur såg det ut sju år tidigare?

En annan fråga är om uppdelningen i tre grupper i framställningen har med ursprung att göra, beteckningen socioekonomisk tyder inte på det annat än på ett indirekt sätt, eftersom tidigare tabeller du visat delar upp efter var barn och/eller föräldrar är födda.

Jag tror att den snabbt ökade mängden migranter i Sverige år efter år leder till just det som några debattartiklar tar upp, allt större skillnader mellan olika elevgrupper, och att det framgår av rapporten.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum