Avatar

Nu är det en länk...

av Håkan, Göteborg, fredag, augusti 23, 2019, 13:57 (707 dagar sedan) @ Seawolf

Det som är värre än bristen på konsekvensanalys är att i stort sett INGEN person eller organisation i Sverige utför en systemanalys på vårt sätt att utföra demokrati. Det är nämligen inte så att politikerpersoner och partier i Sverige inte i sig är mer korkade och fantasilösa än i andra länder, utan deras agerande är en klockren konsekvens av hur demokrati tillämpas, eller rättare körs sönder.
Det svenska systemet där enskilda politiker är totalt i händerna på ögonblickstaktiska manövrer av sina partiledningar i stället för att enskilt göra avvägningar om hur de tror att just deras väljare anser de skall agera, är det kapitala felet i Sverige.
Ett nytt parti i Sverige skulle inte hjälpa ett dugg, så snart det kommit in i riksdagen och nått ett deltagande i farsen som pågår där så kommer de att börja agera precis likadant.
Det saknas alltså en systemanalys som skall leda till att införa en svensk demokrati Rev1, där väljarinflytandet på de valda riksdagsmännen blir större än partiinflytandet på desamma.

Håller med, Seawolf, och det här nya partiet kommer med största sannolikhet från första stund vara toppstyrt, via hans ombud förstås, men om/när de blir representerade i Riksdagen och de kommuner de siktar på kommer det att påverka allt och alla.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/50OLyK/nu-startar-vi-partiet-for-landets-fororter?f...

Jag fann länken på ledarsidorna.se där dagens artikel tar upp detta och med en del bakgrundshänvisningar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum