Avatar

Håkan

av Nitgubben, fredag, maj 14, 2010, 09:20 (5117 dagar sedan) @ Håkan

Jag känner mer än en storkonsumist, både elektronik och av socialinfo via internet. De tydligaste är dessa arma människor som nästan konstant duttar med sina fina mobiler med deras otaliga småprogram, ängsligt rädda för att missa ngt sms eller facebookinlägg eller vad de nu håller på med. Livet verkar ha fått en annan dimension än jag är van vid. Jag lever en stor del av mitt liv inom mig men jag ser många människor som verkar vara utom sig.

Att vår överlevnad, eller åtminstone vällevnad, skulle bero på att vi tillverkar alla dessa konsutionsvaraor åt varandra tror jag inte på. Det är en myt att det utgör ett nödvändigt fundament för oss. När vi väl har det som verkligen är nödvändigt för oss kan alla de andra egentligen syssla med vad som helst som efterfrågas kollektivt.

Vi skulle egentligen lika väl kunna efterfråga vård och omsorg, god mat på krogen, kultur på en lokal teater, kanske av en från utlandet resande teatergrupp, ett föredrag på biblioteket eller en tågresa genom Europa. Dessa aktiviteter är också produktion och att njuta dem är, lika väl som att packa upp en ny elektronikpryl, konsumtion.

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum