Man kan tro att...

av Tomas E @, tisdag, maj 25, 2010, 21:37 (5105 dagar sedan) @ Håkan

Har ögnat igenom artikeln mycket hastigt och hittat ett mycket viktigt fel:

"* Svenska Publicistklubben uppfattar inte att Vilks yttrandefrihet rör deras område. Klubbens ordförande bedömer Vilks med argument som ”han är ute efter publicitet”. Hon recenserar också hans konstverk på ett nedsättande sätt vilket gör att principfrågan kan lämnas obesvarad."

I själva verket har den senaste tidens händelsutveckling tvingat Publicistklubben ut på banan med ett tydligt ställningstagande som är det enda rimliga (och som säkert gör KGB-Guillou galen):

"Försvaret av yttrandefriheten är fundamentet i en demokrati och livsnerven i Publicistklubben. Så har det varit sedan 1874.

Nyligen avbröts konstnären Lars Vilks föreläsning på Uppsala universitet. Det är ingenting mindre än en internationell skandal. Publicstklubben förväntar sig att Uppsala universitet låter honom slutföra den planerade föreläsningen, och att polisen garanterar hans och publikens säkerhet. Yttrandefrihet, fritt informationsflöde och fri etisk debatt är okränkbara värden.

Publicistklubben styrelse genom ordföranden Ulrika Knutson"

http://www.publicistklubben.se/2010/05/18/viktigt-att-lata-vilks-fa-tala-till-punkt/com...

Och så har Uppsala universitet (eller snarare den aktuella institutionen där) fattat ett oundvikligt beslut: Det blir omtagning av Vilks föreläsning - i höst.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vilks-inbjuden-pa-nytt-till-uppsala-1.1111200

Det ser hyfsat ut, tycker jag, även om reaktionerna är lite senkomna är de mycket tydliga.

Undrar hur reaktionerna hade sett ut om muslimerna hade varit i majoritet i Sverige? Undrar hur många år det dröjer innan muslimerna är i majoritet i Sverige?

Den som lever får se. Hoppas Vilks får leva och se - länge.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum