Avatar

Vattenavskiljaren...

av Håkan, Göteborg, måndag, juni 07, 2010, 18:52 (5090 dagar sedan) @ cptn G

...fungerar uppenbarligen fint på min båt för den var full. Av vatten som jag först trodde var drickbart för några föroreningar i form av diesel märkte jag inte, men då de cirka två deciliterna fått stå en stund i en burk såg man hur de små mängderna bös som kommit med ut låg och flöt på ett skikt ungefär halvvägs ner under ytan. Tur jag hade ett par 2,8 att dricka i stället.

Tog bort nivåvakten ur tanken och via det hål på cirka 3 cm diameter som är enda åtkomsten till insidan fan ta alla korkade tanktillverkare sög jag upp så mycket diesel som jag hade tomdunkar till, cirka 15 liter.
Sög från botten och skrapade botten med slangänden som jag satt fast på en tumstock för att få upp så mycket bös och vatten som möjligt. Inte mycket skräp faktiskt och botten i tanken som syntes med ficklampa då nivån sjunkit en bit verkade ren och blank så långt jag kunde se via det lilla hålet fan ta alla tanktillverkare.

Efter att ha återmonterat grejorna och handpumpat bränsle tills det slutade gurgla och pumphandtaget fjädrade sådär som det skall startade jag motorn.

Gick igång direkt, tomgångsvarv lite högre än tidigare och jämt och bra, ingen tendens till tjyvstopp då jag snabbt drog ner från marschvarv till tomgång med eller utan växeln i, lika lättstartad efter stopp och väntan ett par minuter eller direkt efter stopp.

Kan det vara så lätt? Är Murphy död?

Tack alla som bidragit till tråden med goda råd som visat sig riktiga, och jag hade väl redan mina aningar om detta med vatten. Nu skall jag ändå göra en bättre rengöring av tank och lite test av motorn tillsammans med VP-mannen men det verkar lovande för säsongen.

Jag misstänker att min påfyllning inte håller tätt trots ny O-ring, det är en sådan där vanlig som är flush med däcket. Butikschefen på en SeaSea nära mig som är min vän har rekommenderat en annan typ som han vill sälja till mig, där locket täcker beslaget helt över en fläns och den påstår han är garanterat tät. Någon som har en sådan?
Annars har jag funderat på att ta bort påfyllningen helt från skarndäck och sätta ett beslag med lock inne i sittbrunnsförrådet där slangen ändå befinner sig. Fyller alltid med liten tioliters dunk och aldrig direkt från pump, ju.

Vad säger upa? Får man göra så?

Håkan
riktiga män luktar diesel


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum