Hade ett liknande lock som...

av Gunnar S ⌂, tisdag, juni 08, 2010, 08:55 (5089 dagar sedan) @ hans

...Håkan säkert har, en gång i tiden på en annan båt. Plastlock med en liten uppvikbar plastflärp som man skruvar upp med.
Under en vinter kröp det in litervis med regnvatten. Hade ingen aning om detta utan startade vid sjösättningen och motorn tvärdog efter ett par minuters gång. Allt var fullt av vatten, frånskiljare, filter, matarpump, insprutningspump...

Sådana påfyllningslock är fullkomligt idiotiska och skall bort!
Vi lägger ner resurser på dyrbara filter och vattenfrånskiljare, konserverar motorn enligt konstens alla regler, häller i dyra smörjoljor och skäller på bensinbolagen när de misstänks för att leverera diesel som gynnar bakterier i tanken.

Men alltihopas grundläggande funktion hänger på tillståndet hos en sketen o-ring av tveksamt asiatiskt ursprung. Hur mycket får ett bränslepåfyllningslock kosta? Minsta möjliga helst. Och därtill en saftig rabatt.
Kostar det lika mycket som en hämtpizza med skinka av slaktavfall tycker vi det är dyrt.

Ja, Håkan, jag har sådana lock som täcker hela flänsen så att regn- och smältvatten rinner av istället för in. Och dessutom har jag monerat flänsen mot däck med ett mellanlägg som förhöjer förskruvningen ett par mm så att vatten som rinner över däck onöjligt kan krypa in. Kvar är möjligheten att en överbrytande sjö kan ställa till det.
Men någon nytta skall o-ringen göra!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum