Stå kvar orört är väl...

av Gunnar S ⌂, måndag, juni 14, 2010, 16:57 (5067 dagar sedan) @ S-B A-son

... både billigast och enklast. Men vissa hål kanske behöver fyllas för att undvika att folk och fä skadar sig. En del hål blir ganska otäcka när de vattenfylls och/eller växer igen.
Och man får tamejfanken rensa upp från gammal taggtråd, halvrasade stålkontruktioner och annat skrot.

Däremot tror jag fult och fast på att den "nedmotering" av försvaret som inletts är det enda rätta. Och nu gäller att få största ekonomiska nytta av de gamla anläggningarna vi dyrt betalat med bortkastade pengar - inte skall man stoppa gamla förläggningar och annat i malpåse.

Att björnar mullrar i öst är ingen anledning till att rusta på traditionellt sätt. Världen har aldrig sett så många krig som de senaste deciennerna - och knappast några förs på det vis som vår (eller andra i-länders) försvarsledning räknat med.

På nyheterna sades det igår att försvaret kräver att inga vindkraftverk byggs inom en 4-mils radie av flygplatser som används av JAS Gripen då de tydligen kan utsättas för något slags risk.
Det ultimata kustförsvaret bör alltså vara en barriär av vindkraftverk längs våra kuster - som dels försörjer oss med energi, dels skyddar mot en invasion.
För JAS är väl inte känsligare än fiendens plan?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum