Avatar

Stå kvar orört är väl...

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, måndag, juni 14, 2010, 18:26 (5067 dagar sedan) @ Gunnar S

Och man får tamejfanken rensa upp från gammal taggtråd, halvrasade stålkontruktioner och annat skrot.

Hade man bara lagt en bråkdel av de pengar man lagt på i mina ögon onödig rivning på just bortstädning av taggtråd, kamouflagenätsfästen i form av oerhört lömska järnfästen, och återställning av områden som inte längre behövs hade mycket varit vunnet.


Däremot tror jag fult och fast på att den "nedmotering" av försvaret som inletts är det enda rätta. Och nu gäller att få största ekonomiska nytta av de gamla anläggningarna vi dyrt betalat med bortkastade pengar - inte skall man stoppa gamla förläggningar och annat i malpåse.

Jag tror inte att pengarna var bortkastade, men ingen kan ju veta! Facit är ju i alla fall att vi hållit oss borta från två världskrig, minst. Men när man ser vad de lägger spränger bort och fyller igen, stridsledningscentraler, radaranläggningar och civilförsvarsanläggningar inte minst, tycker jag att det är lätt att bli betänksam. Är vår omvärld så stabil att vi aldrig mer o.s.v.

Att björnar mullrar i öst är ingen anledning till att rusta på traditionellt sätt. Världen har aldrig sett så många krig som de senaste deciennerna - och knappast några förs på det vis som vår (eller andra i-länders) försvarsledning räknat med.

Sant, det kanske är tur (eller otur) att det är militärer som hanterar krig. Jag känner mig väldigt tveksam inför Sveriges internationella engagemang. Det är ju ett s.k. insatsförsvar vi har idag, och att låta militären bränna slantar som bättre kan användas på annat håll

På nyheterna sades det igår att försvaret kräver att inga vindkraftverk byggs inom en 4-mils radie av flygplatser som används av JAS Gripen då de tydligen kan utsättas för något slags risk.
Det ultimata kustförsvaret bör alltså vara en barriär av vindkraftverk längs våra kuster - som dels försörjer oss med energi, dels skyddar mot en invasion.
För JAS är väl inte känsligare än fiendens plan?

ÖB och jag kommer alltså att gå i samma tåg mot havsbaserad vindkraft, detta oerhört dyra och idiotiska sätt att producera el som förstör havsmiljön i just miljöns namn. Havsbaserad vindkraft är endast lönsamt genom kraftiga subventioner. Jag kan inte begripa hur någon enda tänkande människa kan anse havsbaserad vindkraft vara överhuvudtaget försvarbart. Den hjälper till att etablera och underhålla en så hög prisnivå på el att det blir än lönsammare för kolbaserad miljöförstörande elproduktion.

Dumhetens seger över förnuftet!

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum