Avatar

Stå kvar orört är väl...

av Seawolf @, tisdag, juni 15, 2010, 11:23 (5067 dagar sedan) @ Gunnar S

Kärnkraften är inte dyr för att det handlar om dyr eller farlig teknik. Utan för att den västerländska kvalitetssäkringskulturen inom kärnkraften har utveckats till ett monstrum. Med följd att det är 80% bullshitaktiviteter med dokument och revideringar av desamma i perpetuum mobile och 20% normal industrihantering.

Ett av de projekt jag hade hand om bestod av en nyckelfärdig leverans från en underleverantör med totalpris c:a 2 Mkr, för en lösning som redan är införd på ett annat nästan identiskt kärnkraftsblock. Intern administration av detta projekt var c:a 6 Mkr.

Forsmark hade enorma projekt för att förbättra intrångsskyddet. Jag föreslog att man skulle ha en pristävling bland alla anställda och konsulter för att hitta på de bästa sätten att kringgå skyddet. Mitt förslag föll inte väl ut. Syndromet är bekant från Kejsarens nya kläder. Nu blev det i stället Greenpeace som påvisade ett enkelt sätt att pinka på yttre skyddet. Men att komma in på insidan själva blocket är lite svårare.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum