Avatar

Min åsikt...

av Håkan, Göteborg, måndag, februari 05, 2018, 17:29 (2272 dagar sedan) @ Excel 319

Det är bara att hålla med Johan om att det är sju heta potatisar att ta tag i för våra politiker, helst utan att bränna sig. Samtidigt pratar, skriver, han emot sig själv. Vad medborgarna, eller delar av dem, tycker är viktigt och vad politikerna kommer att prioritera har ju historiskt sett varit väldigt olika. Det är bara att ta upp hans egen punkt fem, för att se problematiken. Så, naturligtvis beroende på vilken konstellation som kommer att styra, kommer miljö och även valfriheten ta en stor plats även nästa mandatperiod.

Jag har nu läst artikeln för femte eller sjätte gången, Excel 319, för att se om det är något jag börjar se på annat sätt än tidigare, men det står sig ganska bra det han skriver.

Det du nämner angående punkt fem gäller också det övriga i artikeln även om punkt fem tar upp just skillnaden mellan begreppet folklig vilja och vad som beslutas i Riksdagen.

Svårigheten med folkvilja är att människor är olika, och inte heller beständiga i sina åsikter.
Opinioner växlar och ofta av irrationella orsaker och mycket mer eller mindre tillfälliga känslor är med och påverkar, och regeringens uppgift är att kondensera tio millioner viljor och känslor till ett stort antal politiska beslut som ska vara baserade på verkligheten och någorlunda bestående.

Jag läser och funderar och hoppas att sådana här artiklar åtminstone får allt fler att också göra det.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum