Avatar

Båtrelaterat

av Seawolf @, måndag, april 27, 2020, 07:30 (1460 dagar sedan) @ behan

Grattis!
Historien är typisk. Slutlösningen likaså: Man måste alltid hålla koll på små kompetenta maskinverkstäder i rimlig närhet, så att man kan få till saker så de passar ihop respektive lagas.
Jag gissar att du fick slanta upp mindre för att få gamla ratten fixad än vad en ny ratt kostar.

Jag hade en foldingpropeller på min förra båt som efter lång och trogen tjänst började bli väl glapp i bladaxlarna. Man inser lätt att en sådan sak raskt urartar om man låter det hållas.

Efter letande fann jag en sådan liten verkstad som brotschade upp axelhålen och tillverkade nya aningen grövre axlar. Allt till 1/3 av vad en ny folding kostar. Sen använde jag propellern i ytterligare 6 år tills båten såldes, med fortfarande en OK propeller.

Tråkigt nog har denna firma nu lagt av på grund av ägarens ålder. Å andra sidan har jag hittat en motormekanisk verkstad på Värmdö som är väldigt duktiga, och som bl.a. har många motortrimningsjobb åt de som tävlar med trimmade motorer. De har fått renovera 3 topplock åt mig vid detta laget, med varierande svårighetsgrad.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum