Avatar

Våldtäkten av Hälsingland.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, fredag, juli 02, 2010, 12:19 (5055 dagar sedan)

Det planeras att bygga en stor vindkraftpark på Storgrundet utanför Storjungfrun, typ 10 nm från fastlandet. Många är arga på all vindkraft, det ger för lite ström jmf med byggkostnaden. Och det är fult med propellrarna tycker man också.
Jag tycker inte lika, jag tycker det är bra, och kan bli bättre, de vindkraftverk som byggs i dag är en del i utvecklingen mot mycket effektivare snurror i framtiden.
Det här bygget är väl nästan spikat att det ska bli av.
Men...
Nu har jag läst att fiskare berättat att detta Storgrund, en enorm grushög, är Bottenhavets största lekplats för strömmingen. Om man bygger vindkraftparken där kommer lekplatsen att förstöras, och det för evigt. Och det fattar ju vem som helst, det är inga små grävningar och gjutningar som måste göras för att få hundra meter höga vindkraftverk att stå stilla i stormarna när underlaget är en grusås under vattnet.
Om det här blir av är det övertydligt att det inte är ärliga miljötänkare med tanke på kommande generationer som ligger bakom parken, utan hänsynslösa miljösvin som gör vad som helst för att mjölka åt sig statliga bidrag. Eller om det nu kanske är EU-bidrag. :-(

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum